Mitä minä haluan – pohdintaa luottamuspaikoista!

Valveutunut kansalainen otti yhteyttä Facebookin kautta ja kertoi äänestäneensä mua. Kiitin äänestä ja sanoin että haluan olla luottamuksen arvoinen. Hetken keskustelujen jälkeen tästä heräsi luonnollisesti jatkokysymys siitä, että mitäs luottamustoimea meinaan hakea? Tässä kohtaa heräsin ja tajusin että enpä ole oikeastaan asiaa juurikaan miettinyt. Nyt pari päivää asiaa mietittyäni olen tullut siihen tulokseen, että tällä äänimäärällä on varmaan vastattava huutoon ja haettava korkeinta mahdollista positiota mitä vain on saatavilla. Alustava arvaus on, että se voisi olla valtuuston puheenjohtajan paikka tai vähintäänkin hallituspaikka. Muut vaihtoehdot mielestäni eivät kunnioittaisi vaalitulosta. Oletan, että Keskusta suurimpana puolueena tulee haluamaan hallituksen puheenjohtajan paikkaa kuten aiemmallakin kaudella joten se tuskin on reaalinen vaihtoehto. Loput paikat on sit varmaan enempi vähempi auki ennenkuin neuvottelut on käyty.

Suuruudenhullu, kokematon, leija?

Varmasti jollain tavalla kaikki noi kuvaa mua tässä tilanteessa kun mietitään liittymäpintaa kuntapäätöksen tekoon. Puhtaasti sen puolen päätöksenteosta mulla ei ole suuremmin kokemusta. Toisaalta taas työssäni Paytralillä olen projektipäällikkönä tehnyt paljon asioita joilla on varsin paljon liittymäpintaa hyvin samankaltaisiin asioihin. Samoissa neuvottelupöydissä kanssani on istunut ihmisiä mm. Valtiokonttorilta, Maanmittauslaitokselta, Turun kaupungista, Tullista, Rajavartiolaitokselta, Poliisilta ja Verottajalta ihan vain muutamia mainitakseni. Eli ainakin toiselta puolelta pöytää olen asiaa nähnyt. Tarkemmin kyseisestä maksamisen projektista voit lukea Suomi.fi – maksut -sivuilta.

Tuolla äänimäärällä mitä sain (53 ääntä ja vaalien sija nro 2) uskon että ihmiset haluavat muutosta nykytilanteeseen. Jännittävää on se, että näin Nivalasta aikanaan Keski-Suomeen muuttaneena mulla on tilanne sellainen, että sukulaisten ääniä ei meikäläiselle tipu. Mulla on tässä kunnassa tasan yksi sukulainen (vaimo) joka mua voisi äänestää, mutta enpä ole edes kysynyt äänestikö hän mua. Siitäkin näkökulmasta pidän mandaattia melkoisena.

Aika näyttää miten käy. Siihen varmasti palataan erikseen myöhemmissä blogipostauksista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *