Työhistoria

2021/12 – Nyt – Luomasto Oy / Toimitusjohtaja, konsultti, projektipäällikkö, tuoteomistaja

Tammikuussa 2021 perustin oman IT-alan yritykseni: Luomasto Oy:n. Yrityksen nimi tulee sanoista luo ja masto. Toinen kuvaa luovuutta ja toinen sitä kuinka luovuuden sanomaa kaiuetaan ympäri maailmaa.

Merkittävät isommat hankkeet:

2022/08 – toistaiseksi – Virtual Finland -hanke, tuoteomistaja / Ulkoministeriö

Virtual Finland –hankkeessa sujuvoitetaan ulkomaisten työntekijöiden, yritysten ja opiskelijoiden maahantuloa ja asettumista Suomeen. Toimin hankkeessa tuotejohtajana ja pyöritän tuotteen palettia eri muodoissaan.

2021, 2022, 2023 – Puimurilive – Suomen komeinta puintia.

Rakennan ja ylläpidän tekniikkaa Sampo Rosenlewin puimurissa josta teemme monikamera livelähetystä keväisin & syksyisin kuin puinnit sekä muut maatilan työt ovat käynnissä.Ideana on tuoda esiin kuinka ruokamme tuotetaan ja kuinka pitkä on sen matka siemenestä ruokapöytään.

2021/11 – 2022/04 – Ukko.fi / Mousewell Oy – QA Lead

Vastaan Suomen suurimman kevytyrittäjyyspalvelun Ukko.fi:n laadunvarmistuksesta, sen kehittämisestä sekä testiautomaatiosta.

2012/05 – 2021/10 – Paytrail Oy – Testiautomaatio Lead / Projektipäällikkö

Vastaan Paytrailin testiautomaatioinfrastruktuurista joka on ohjelmistokehityksemme laadullinen kulmakivi sekä konsultoin ohjelmistokehitystiimejä testiautomaation haasteissa. Käytössä teknologioita kuten Robot Framework, Python, Jira, Github

Olen tehnyt myös projektipäällikkyyksiä joista merkittävimpänä Valtiokonttorin Maksut.fi järjestelmän rakentaminen ja kokonaistoimitus. Projekti eteni hyvin ja loppuasiakkaat ovat tyytyväisiä.

https://www.valtiokonttori.fi/palvelut/julkishallinnon-palvelut/valtion-konsernipalvelut/suomi-fi-maksut

Järjestelmää käyttävät mm. poliisi, rajavartiolaitos, tulli, trafi sekä useat kaupungit ja kunnat.

2007/03 – 2012/04 – Tieto – Test Engineer / Team Lead (testautomation)

Vaikka Tiedosta puhumaan monenlaista asiaa lehtien otsikoissa niin itselleni Tieto oli se polun alkupää joka johti minut siihen missä olen nyt. Tulin Tiedolle aikanaan hyvin ohuella laadunvarmistusosaamisella sillä tuohon aikaan asiaa ei varsinaisesti opetettu AMK:ssa ollenkaan. Suoritin Tiedolla erilaisen määrän testausopintoja mm. ISTQB sertifioinnin.

Vuosien myötä tein moninaisia laadunvarmistus töitä alkaen Nokian DX200 matkapuhelinkeskuksen ohjelmistoplatformin testauksesta ja jatkuen Nokian Symbian S60 maailmaan. Aikanaan oli erittäin kiehtovaa päästä käyttämään vielä Nokian julkaisemattomia matkapuhelinmalleja.

Viimeisimpänä Tiedon projektinani modernisoimme ison energia-alan asiakkaan tuotannonohjausjärjestelmän tukemaan tukemaan etäluettavia sähkömittareita. Roolinani oli ohjelmistotestaus automatisoinnin avulla.

Näistä projekteista ei valitettavasti voi kertoa tarkempia tietoja salassapitosopimusten takia.